- Amilazė. Fermentai padedantys skaidyti krakmolą. Jie išsiskiria seilėse ir kasos sultyse
- Lipazė. Fermentai išsiskiriantys kasoje. Atsakingi už riebalų skaidymą
- Proteazė. Taip pat kasoje išsiskiriantys fermentai. Padeda skaidyti baltymus
- Bromelainas. Fermentai randami ananasų sultyse ir ananasų stiebe
- Papainas. Galingas virškinimo fermentas, paprastai išgaunamas iš papajos vaisių. Papainas atlieka svarbų vaidmenį virškinimo procese, įskaitant baltymų skaidymą
- Betaino hidrochloridas. Rūgštinė betaino forma, į vitaminus panaši medžiaga randama grūduose ir kituose maisto produktuose. Kai kurie gydytojai rekomenduoja papildomą betaino hidrochlorido vartojimą žmonėms, kurie susiduria su skrandžio rūgšties gamybos trūkumu
1 kapsulėje yra | Kiekis mg |
---|---|
Betaino hidrochloridas | 104 mg |
Lipazė 6000 IU/GRAM | 66 mg |
Amilazė 50,000 IU/GRAM | 45 mg |
Proteazė III 30,000 HUT/GRAM | 16.6 mg |
Bromelainas 1200 GDU/GRAM | 5 mg |
Papainas 2,000,000 IU/GRAM | 0.15 mg |
Sudėtyje esantys augalai: liucernos milteliai, obuolių sidro acto milteliai, kmynų sėklų milteliai, ramunėlių milteliai, pankolių sėklų milteliai, imbiero šaknies milteliai, pipirmėčių lapų milteliai, ciberžolės šaknies milteliai.
Virškinimo fermentai
Virškinimo fermentai, vieni iš tūkstančių žinomų fermentų, yra sudėtiniai baltymai randami virškinamajame trakte. Jie išsiskiria iš įvairių organizmo liaukų – seilių, skrandžio, kasos liaukų. Jie taip pat turi konkrečias veiklos zonas – burną, skrandį, dvylikapirštę žarną, tuščiąją žarną. Žmogaus organizmas gamina apie 22 skirtingus fermentus, kurie atsakingi už skirtingų maisto produktų virškinimą. Virškinimo fermentai įgalina organizmą skaidyti baltymus, angliavandenius ir riebalus į formas, kurias mūsų organizmas geba įsisavinti ir panaudoti. Su amžiumi virškinimo fermentų gamyba žmogaus organizme mažėja, blogėja maistinių medžiagų įsisavinimas. Tai gali sukelti įvairius negalavimus. Laimei, virškinimo fermentų yra vaisiuose, daržovėse, žolelėse ir kituose neapdirbtuose maisto produktuose.Ar žinote, kad
Su amžiumi virškinimo fermentų gamyba žmogaus organizme mažėja. Daugumai suaugusiųjų per 50 metų, virškinimo fermentų gamyba būna sumažėjusi apie 30 %. Virškinimo fermentų gamyba taip pat mažėja dėl alkoholio vartojimo, ligų, kofeino vartojimo, streso, žvarbaus oro, nėštumo metu.