Kambodžinė Garcinija. Kambodžinėse garcinijose yra hidroksicitrinų rūgšties (HCR), kuri padeda mažinti alkio jausmą ir apetitą bei perteklinio glikogeno perdirbimą į riebalų atsargas, kas yra svarbu kūno svorio mažinimui.
Chromas. Chromas svarbus normaliai pagrindinių maistinių medžiagų apykaitai, jis taip pat padeda palaikyti normalią gliukozės koncentraciją kraujyje.
Veikliosios medžiagos
1 kapsulėje yra: | Kiekis | %RMV* |
---|---|---|
Kambodžinių garcinijų (Garcinia cambogia) vaisių milteliai | 200 mg | - |
Gliukomananas | 100 mg | - |
Žalios kavos pupelių ekstraktas (20:1) (turintis 50 % chlorogeninės rūgšties) (kas atitinka 1500 mg žaliosios kavos miltelių) | 75 mg | - |
Daržinių pupelių (Phaseolus vulgaris) ekstraktas (4:1) (turintis 1 % fazeolamino) (kas atitinka 200 mg daržinių pupelių miltelių) | 50 mg | - |
Konjuguotos linolo rūgšties milteliai (KLR) | 20 mg | - |
Cinamono (Cinnamomum) ekstraktas (30:1) (kas atitinka 400 mg cinamono miltelių) | 13,3 mg | - |
Chromas | 100 μg | 250% |
Kambodžinė Garcinija
Tropinis vaisius kilęs iš Indonezijos. Panašus į mažą moliūgą ir įprastai būna žalios arba blyškiai geltonos spalvos. Pagrindinė vaisiaus veiklioji medžiaga yra hidroksicitrininė rūgštis (HCR). Ši rūgštis dažnai naudojama produktuose skirtuose svorio kontrolei. Ji vartojama siekiant sumažinti apetitą ir sustiprinti riebalų deginimą.
Manoma jog HCR slopina fermento citrato liazės, kuris padeda organizmui paversti angliavandenių perteklių į riebalus, veikimą. Slopindamas šį fermentą organizmas padidina angliavandenių oksidaciją, t.y. organizmas sudegina daugiau angliavandenių.
Apie sudedamąsias dalis
Žalios kavos pupelių ekstraktas. Gaunamas iš žalių, neskrudintų kavos pupelių. Įprastai kavos pupelės būna žalios, tačiau skrudinant įgauna mums įprastą rudą spalvą. Žalios kavos pupelės vertinamos dėl jose esančio natūralaus antioksidanto – chlorogeno rūgšties. Šios rūgšties nebūna skrudintoje kavoje, nes aukštoje temperatūroje ji yra sunaikinama.
Gliukomananas. Natūrali, tirpi maistinė skaidula iš konjako manano šaknies. Gliukomananas gali padėti mažinti svorį laikantis sumažintos energinės vertės dietos. Gliukomananas išbrinksta skrandyje sudarydamas didelį tūrį ir tokiu būdu suteikdamas sotumo jausmą. Teigiamas poveikis pasireiškia suvartojant prieš valgį per parą 3 g gliukomanano trimis porcijomis po 1 g, kartu išgeriant 1–2 stiklines vandens, jei laikomasi sumažintos energinės vertės dietos.
Cinamonas. Mažas, visada žaliuojantis medis, priklausantis Lauraceae šeimos genčiai Cinnamomum. Šis prieskonis yra kilęs iš Šri Lankos, tačiau dabar auginamas ir daugybėje kitų šalių, pvz., Indonezijoje, Mianmare, Bangladeše, Indijoje, Kinijoje. Jame yra taninų, kumarino, flavonoidų, aliejaus eugenolio, etilo cinamato, linalolio, cinamaldehido, β-kariofileno.
Vartojimas
Rekomenduojama vartoti po 1-2 kapsules 2-4 kartus per dieną, prieš valgį.