Matcha arbata yra žaliosios arbatos rūšis. Gamintojai naudoja specialius auginimo ir perdirbimo būdus, kad Camellia sinensis lapus paverstų Matcha. Arbatos augalai auginami pavėsyje paskutines kelias savaites prieš derliaus nuėmimą. Tai apsaugo augalus nuo saulės spindulių ir sulėtiną augimą, o arbatos lapeliai įgauna išskirtines savybes.
Herbavel Matcha Culinary
- KILMĖ: Originali ekologiška Matcha iš Japonijos Kagoshima prefektūros
- AUGINIMAS: Dviejų etapų arbatos krūmų auginimas šešėlyje prieš derliaus nuėmimą
- SKONIS: Intensyvaus žaliosios arbatos skonio
- PARUOŠIMAS: Idealiai tinka patiekalų gaminimui (virimui, kepimui)
Herbavel Matcha klasės
Klasė | Derlius | Geriausiai tinka |
---|---|---|
Premium | 1 | Ceremonija |
Traditional | 1 | Aukštos kokybės gėrimams ir desertams, ceremonijai |
Daily | 2-3 | Kasdieniam vartojimui |
Culinary | 3-4 | Maisto gaminimui |
Matcha auginimas šešėlyje
20-30 dienų prieš derliaus nuėmimą arbatos laukai padengiami juodu tinkleliu. Tai unikalus auginimo procesas, dėl kurio Matcha yra maistingesnė nei bet kuri kita arbata. Uždengus arbatžolių lapus, jie tampa plonesni, minkštesni ir ryškesnės spalvos, todėl susidaro daugiau chlorofilo ir amino rūgščių.



Matcha vertinama, nes
Matcha yra labai maistinga, joje yra itin daug chlorofilo ir amino rūgščių (ypač L-teanino), susidarančių dėl specialaus auginimo būdo.
Rinkdamiesi Matcha suvartojate visą arbatos lapą, todėl organizmas įsisavina visas Matcha arbatoje esančias maistingąsias medžiagas. Vartojant įprastą užpilamą arbatą organizmas įsisavina tik iki 10%-20% medžiagų, nes dauguma jų netirpsta.
Žaliasis kofeinas
Dėl kofeino ir taninų sąveikos, organizmas žaliąjį kofeiną absorbuoja palaipsniui. Žaliasis kofeinas švelniai stimuliuoja skrandį ir tinka žmonėms, kuriems kavoje esantis įprastas kofeinas sukelia nerimą.
* Paprastai kavoje yra apie 96 mg kofeino viename 240 ml puodelyje, o Matcha – 19–44 mg / grame – tai yra 38–88 mg viename 80 ml puodelyje, jei paruošta standartiniu būdu.