Teisingu santykiu sumaišytos Omega riebiosios rūgštys. Herbavel Omega riebiosios rūgštys išgautos iš saulėgrąžų sėklų aliejaus, linų sėmenų aliejaus ir žuvų taukų. Produkto sudėtyje taip pat yra vitamino E. Omega riebiosios rūgštys atlieka funkcijas:
- Imuninei sistemai
- Širdies funkcijai ir kraujo apytakai
- Cholesterolio lygiui organizme
- Uždegiminiams procesams organizme
- Kognityvinėms funkcijoms (atminčiai, protiniams sugebėjimams, koncentracijai ir nuotaikai)
1 minkštojoje kapsulėje yra: | Kiekis | % RMV* |
---|---|---|
Žuvų taukai | 400 mg | – |
Linų sėmenų aliejus | 300 mg | – |
Saulėgrąžų sėklų aliejus | 290 mg | – |
kuriuose yra Omega-3 riebalų rūgščių: | ||
Alfa-linoleno rūgštis (ALR) | 150 mg | – |
Eikozapentaeno rūgštis (EPR) | 72 mg | – |
Dokozaheksaeno rūgštis (DHR) | 48 mg | – |
Omega-6 riebalų rūgščių: | ||
Linolo rūgštis (LR) | 181 mg | – |
Omega-9 riebalų rūgščių: | ||
Oleino rūgštis | 44 mg | – |
Vitaminas E | 11 mg | 92% |
SUDEDAMŲJŲ DALIŲ NAUDA
DHR padeda palaikyti normalią smegenų funkciją.*
DHR padeda išsaugoti normalų regėjimą.*
EPR ir DHR padeda palaikyti normalią širdies veiklą.**
*- teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 250 mg DHR.
** – teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 250 mg EPR ir DHR.
Linolo rūgštis padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje.***
***- teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 10 g LR.
DAUG NESOČIŲJŲ RIEBALŲ
Sočiųjų riebalų pakeitimas nesočiaisiais riebalais mityboje padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Oleino rūgštis priskiriama nesotiesiems riebalams.
OMEGA 3 RIEBALŲ RŪGŠČIŲ ŠALTINIS
ALR padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje.****
****- teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 2 g ALR.
Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
KAS YRA NEPAKEIČIAMOSIOS RIEBALŲ RŪGŠTYS?
Tai yra grupė polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurios būtinos gyvybinei organizmo veiklai užtikrinti. Jos skirstomos į tris polinesočiąsias riebalų rūgštis – linolo, linoleno ir arachidono. Svarbiausios yra linolo ir arachidono – jos dalyvauja metabolizme, riebalų pernešime ir ląstelių membranų priežiūroje. Linoleno ir arachidono rūgštis organizmas gali sintetinti pats, o linolo rūgšties organizmas pats nesintetina ir ji turi būti gaunama tik su maistu arba maisto papildais.
OMEGA RIEBIOSIOS RŪGŠTYS
Nepakeičiamosios riebalų rūgštys yra dviejų tipų – Omega 3 ir Omega 6. Dauguma žmonių gauna pakankamai Omega 6 riebiųjų rūgščių su maistu, kurį jie valgo, tačiau dažnai mityboje trūksta Omega 3 riebiųjų rūgščių. Per pastaruosius 50 metų Europoje gerokai sumažėjo Omega 3 riebiųjų rūgščių suvartojimas.
Geriausi Omega 3 riebiųjų rūgščių šaltiniai – riebi žuvis, tamsiai žalios daržovės ir kai kurie grūdai bei sėklos. Juose yra α-linoleno rūgšties, kuri paverčiama į eikozapentaeno (EPR) ir dokozaheksaeno (DHR) rūgštis. DHR dideliais kiekiais randama pilkojoje smegenų dalyje, akies tinklainėje, ji reikalinga smegenų ląstelių membranoms ir smegenų signalų perdavimui.
Skirtingai nei Omega 3 ir Omega 6, Omega 9 riebiosios rūgštys neklasifikuojamos kaip nepakeičiamosios riebalų rūgštys. Organizmas gali jas pagaminti pats iš nesočiųjų riebalų rūgščių ir todėl jos vadinamos „neesminėmis“. Reikia paminėti, jog veganams, vegetarams, pusiau vegetarams ir kitiems žmonėms ribojantiems savo mitybą (nepriklausomai nuo ribojimo priežasties) – gali reikėti suvartoti didesnius Omega riebiųjų rūgščių kiekius.
SUBALANSUOTAS NAUDINGŲJŲ RIEBALŲ RŪGŠČIŲ VARTOJIMAS
Mūsų protėviai, medžiotojai ir rinkėjai, Omega 6 ir Omega 3 riebiąsias rūgštis vartodavo apytiksliu 5:1 santykiu. Šiais laikais, dėl maisto produktų apdorojimo ir gamybos ypatumų, išsivysčiusiose šalyse suvartojamų riebalų rūgščių santykis apytiksliai yra 24:1. Gauti pakankamą Omega 3 riebiųjų rūgščių kiekį su maistu yra sudėtinga ir dėl to, kad jos yra trapios ir gali būti suardomos veikiant maistą karščiu, t.y. verdant ar kepant.
NEPAKEIČIAMŲJŲ RIEBALŲ RŪGŠČIŲ TRŪKUMAS
Nepakeičiamųjų riebalų rūgščių trūkumas, ypatingai Omega 6, dažnai gali atsirasti dėl alkoholio vartojimo, prastos mitybos ir daugybės kitų veiksnių. Trūkumas gali pasireikšti įvairiais simptomais, įskaitant nemalonų prakaito kvapą, psoriazę, odos problemas, pleiskanojimą, egzemą, plaukų ir nagų trapumą, dieglius.
Optimaliam nepakeičiamųjų riebalų rūgščių pasisavinimui organizmui reikalingas pakankamas vitamino A, B grupės vitaminų, vitamino C, vitamino D ir vitamino E kiekis. Taip pat reikia pakankamo mineralų kiekio – kalcio, geležies, magnio ir seleno. Šių medžiagų yra riebioje žuvyje, šalto spaudimo sėklų aliejuose, ankštiniuose, avokaduose, riešutuose ir riešutų aliejuose.
Mūsų Omega 3 6 9 riebiosios rūgštys yra iš saulėgrąžų sėklų aliejaus, linų sėmenų aliejaus ir žuvų taukų (trijų geriausių šaltinių), sumaišytos teisingomis proporcijomis ir papildytos vitaminu E.